Hoe werkt het?

Aan de Vijlenerberg Kroegjesroutes nemen in totaal 10 kroegjes deel, die allemaal in (of in de buurt van) een prachtige Zuid-Limburgse dorpje liggen. De meeste routes starten bij een kroegje, verlopen naar een ander kroegje en daarna via een andere weg terug. De routes variëren tussen 6km en 25km.

Om een route te plannen moet je eerst een kroegje kiezen om te starten. Je vindt een overzicht op de deelnemerspagina. Nadat je een kroegje hebt gevonden kun je op de deelnemerspagina van het kroegje een route naar een van de andere kroegjes selecteren. Deze kun je zelf thuis printen, of bij het kroegje zelf alreeds uitgeprint afhalen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in een keer een route via verschillende kroegjes te wandelen. Neem daarom ook een kijkje op de kaart, om een idee van de afstanden te krijgen.

Voor wie de textuele routes nog niet genoeg zijn, zijn er bij de kroegjes ook kaarten van de omgeving te koop.

Als je vragen hebt aan een van de kroegjes, neem dan gerust een kijkje op onze contactpagina!

Meerdaags Kroegjespad

Voor de echte stevige lopers hebben wij het Kroegjesroutepad ontwikkeld. Een serieus lange afstands wandelpad dat alle Kroegjes van de Kroegjesroute met elkaar verbind. De routes zijn te verdelen in drie dagtochten van rond de 18 kilometer. De trajekten zijn van Epen naar Vijlen, van Vijlen naar Holset en van Holset terug naar Epen. U logeert in drie van de mooie zaken, aangesloten bij de Vijlenerberg kroegjesroutes.

Meer informatie over de Kroegjesroutepad kunt u krijgen bij Fiets en wandelcafe ‘A gen Kirk’, Cafe herberg ‘Oud Holset’ en Hotel, Herberg & Proeverij ‘De Smidse’.