top of page

Acerca de

DSC06456-HDR.jpg

Auberge le Barbeau

Auberge Le Barbeau in Sippenaeken. De beschutte binnenplaats is in de lente de ideale plek om buiten van de eerste zonnestralen te genieten en van een verrukkelijke lunch natuurlijk. Op het zonovergoten terras aan het pleintje waant u zich zomers in Frankrijk, heerlijk met een koel drankje erbij. En in het najaar misschien nog even buiten zitten of anders behaaglijk binnen met een mooie kop soep bijvoorbeeld. ’s Winters is het er knus en gezellig dineren bij een knapperend haardvuur. De gerechten wisselen met de seizoenen mee. Ze zijn altijd puur, origineel , smakelijk en met liefdevolle aandacht bereid. De ontvangst is gemoedelijk, gastvriendelijk en gastvrij. Bij Le Barbeau weten ze wat verwennen is, kunt u eten ‘wie vreuger bie de mam’ en komt u als het goed is graag terug!

Le Barbeau is frans voor “de korenbloem”. De korenbloem is zeldzaam geworden en hier in Wallonië staat deze mooie blauw-paarse bloem zelfs officieel te boek als “bedreigd”. Gelukkig kun je ‘m in onze omgeving in de velden nog wel eens tegenkomen.

Toen we in 1995 onze Auberge openden, hoefden we niet lang na te denken over de naam. Een Franse naam in Wallonië was behalve praktisch, ook mooi. En is de vrije vertaling van “barbeau” niet “gezellig café”? Dat onze Auberge net zoals de wilde korenbloem iets bijzonders en sierlijks zou worden, stond vast. Of het ook zeldzaam is, laten we graag aan u!

De wandelroutes

11km  |  Auberge le Barbeau -> Herberg de Smidse -> Auberge le Barbeau

15km  |  Auberge le Barbeau -> Herberg Oud Holset -> Auberge le Barbeau

9,5km |  Auberge le Barbeau -> 't Hijgend Hert -> Auberge le Barbeau

19km  |  Auberge le Barbeau -> Café ‘t Pintje -> Auberge le Barbeau

Impressie van Auberge le Barbeau

bottom of page